35

35 Zoekmachine-optimalisatie

Zeg eens eerlijk: beter scoren in Google dan al je concurrenten, dat is toch kicken!? Jouw landingspagina’s die als echte eindbazen boven de rest uitstijgen in de zoekresultaten, zodat ze het meest opvallen en dus het beste vindbaar zijn. Wat jouw website daarvoor nodig heeft? Een goede zoekmachine-optimalisatie van byteffekt. Nu in niet-jargon: een flinke verbetering (optimalisatie) van de inhoud (content) op alle websitepagina’s door onze specialisten. 

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine-optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. Of SEO-optimalisatie. Of, in het Engels, Search Engine Optimization. Gelukkig voor jou is de betekenis van allen gelijk. Zo ook het doel: ervoor zorgen dat jouw website of webshop hoger in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van Google komt te staan. En wij kunnen je precies vertellen hoe dat moet. Of beter: laat de optimalisatieklus voor jouw website over aan byteffekt. Dan profiteer je sowieso van vele voordelen.

Zoekmachine-optimalisatie is dé manier om jouw website bovenaan in de zoekresultaten te krijgen, want SEO wil jou helpen scoren.

Voordelen van SEO door byteffekt

Vindbaarheid

Je verbetert de vindbaarheid van jouw website in zoekmachines als Google en Bing.

Meer bezoekers

Hoe hoger je in de zoekresultaten van een zoekmachine staat, hoe meer clicks je krijgt. Oftewel: meer bezoekers op jouw website.

Gratis SEO scan

Wil je weten hoe jouw website ervoor staat? Doe de gratis SEO-scan.

Betrouwbaar

Google vindt de websites die hoger in zoekmachines scoren betrouwbaarder. Investeer je flink in SEO, dan zal Google jou daarvoor belonen.

Meetbaar

Het effekt van SEO is goed meetbaar. Gelukkig maar, anders kunnen onze specialisten er natuurlijk nooit achter komen of ze hun werk goed doen. Maar meetbare resultaten vertellen ons ook wanneer bijsturing nodig is om niet het doel uit het oog te verliezen.

Gratis verkeer

We stemmen de content af op de kenmerken van jouw doelgroep, zodat je mensen kunt raken en aan je kunt binden. Jij hoeft vervolgens minder geld te pompen in Google Ads (SEA), want een goede SEO-strategie zorgt al voor meer zichtbaarheid van je doelgroep.

Hoe kom ik hoger in Google?

We zijn er zeker van dat jij nu ook alles-op-alles wilt zetten om die koppositie in Google te veroveren. Houd die strijdlust vast, want met de volgende factoren verhoog je jouw domein autoriteit en pak je sowieso een goede positie binnen zoekmachines:

  • Juiste techniek van je website
  • Het plaatsen van relevante content
  • Gebruiksvriendelijkheid, zoals de laadsnelheid van je website
  • Linkbuilding, oftewel het hebben van genoeg externe links
  • Duidelijke en platte websitestructuur
  • Een mobielvriendelijke website
  • Juiste gebruik van keywords (zoekwoorden) in de tekst.

En zo zijn er nog tal van andere elementen die de plaats van jouw website in de ranking van zoekmachines positief of negatief kunnen beïnvloeden.

Je zult ons nóóit horen zeggen dat zoekmachine-optimalisatie makkelijk is, maar wij kunnen wel een goede poging voor jou wagen om het in elk geval een stuk gemakkelijker te maken. Weten hoe jouw website op dit moment scoort voor zoekmachinevriendelijkheid? Vraag dan een gratis SEO-scan bij ons aan. Wil jij jouw positie fors verbeteren? Laat de SEO-optimalisatie dan aan byteffekt over.

Dit doen wij ook allemaal

Een goed scorende website nodig? Wij tillen hem met SEO naar de top!

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw