Terug naar blog

5 bruikbare tips om je domein autoriteit te verhogen

23 augustus 2022 
– 7 minuten leestijd

Deel deze blog

Heb je een website of webshop? Dan ben je uiteraard gebaat bij meer online bezoekers en/of nieuwe klanten. Daarvoor is het belangrijk om te kijken naar je SEO en naar hoe je de autoriteit van jouw website kunt verhogen. Hoe hoger de autoriteit, des te hoger wordt de website in Google weergegeven. En dat betekent automatisch een betere vindbaarheid. Precies wat jij wilt. Ook de content en techniek spelen voor SEO een belangrijke rol. In dit artikel vind je 5 bruikbare tips om jouw domein autoriteit te verhogen.

Wat is domein autoriteit?

De domein autoriteit, ook wel Domain Authority of DA genoemd, geeft aan hoe relevant en betrouwbaar Google jouw website vindt. Dit is een belangrijke factor binnen zoekmachine optimalisatie. De hoogst haalbare score is 100, de laagste 0. Voor een website of webshop is een DA van 20-30 een prima score. Echter, het is niet gemakkelijk om de DA van je website in korte tijd snel te verhogen. Hiervoor moet de site of shop vaak al langer bestaan. Toch gaat deze regel niet altijd op.

Met deze 5 tips verbeter je de domein autoriteit

1. Optimaliseer de SEO (techniek)

Zorg ervoor dat zoekmachines jouw website goed kunnen vinden. Dit doe je door de teksten (content) op jouw pagina’s SEO-proof te maken. Daarnaast is het belangrijk dat het SEO-technische verhaal klopt. Zo moet de website in orde en de sitemap goed ingesteld zijn. Ook het zorgen voor een goede laadsnelheid van je website is belangrijk, net als de mobielvriendelijkheid voor de gebruiker met smartphone.

Natuurlijk moet de eigen website (on-site optimalisatie) er ook gewoon goed verzorgd uitzien met aantrekkelijke meta descriptions, nette URL’s, voldoende content per pagina en kopteksten (denk aan de H1, H2, H3’s en Alt-teksten voor je afbeeldingen).

2. Denk aan een sterke (interne) linkstructuur

Interne links zijn koppelingen die je binnen je eigen website legt. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat de website goed vindbaar wordt. En het liefst zou je ook willen ranken met de belangrijkste pagina’s op je site. Om te kunnen scoren, moet zo’n pagina natuurlijk wel zichtbaar zijn voor Google. Een juist gebruik van interne links zorgt ervoor dat zoekmachines bij het crawlen van je site de beoogde pagina kan vinden.

Zonder linkbuilding telt jouw website simpelweg niet mee. Dat is zonde, want deze zogenoemde orphan pages zijn namelijk eenvoudig te voorkomen. Door op elke pagina minimaal één interne link te hebben en je site zó in te richten dat je met een paar clicks op de juiste pagina komt, ben jij al snel vindbaar voor zoekmachines en klanten.

3. Linkbuilding is essentieel voor SEO

Indien jouw website een autoriteitsscore van 0 heeft, dan maak je weinig kans op onlineverkeer. Dat geldt al helemaal wanneer je concurrentie een veel hogere autoriteit heeft. Hoe meer links, hoe beter; dat is de regel. Maar hiervoor geldt wel dat de kwaliteit van deze links goed moet zijn.

Het kan ook zo zijn dat links de score negatief beïnvloeden, omdat ze bijvoorbeeld niets toevoegen (irrelevante links). Vaak zijn websites met een hoge spamscore de boosdoener. Wanneer dit het geval is, schroom dan niet om een dergelijke link te verwijderen.

De voordelen van Linkbuilding

  •  Blijf je concurrenten voor
  •  Autoriteit is één van de pijlers van SEO
  •  Laat je website hoger ranken

4. Zorg voor kwalitatieve content

Je wilt natuurlijk dat jouw content opvalt en gedeeld wordt, zodat je een betere positie in Google kunt veroveren. Een manier om dit te doen, is door gebruik te maken van een zoekwoordenanalyse. Met deze handige methode is het zelfs mogelijk om de concurrentie per zoekwoord te bekijken. Zo scoren wij met byteffekt ook hoog op een aantal blogs die we in het verleden hebben geschreven. Door goed onderzoek te doen, zijn er altijd manieren om makkelijker bovenaan in de rankingslijst te komen. Wanneer jouw content door mensen wordt gedeeld, helpt dit bovendien nog extra om de autoriteit van je site te verhogen.

5. Geduld is een schone zaak

Het verhogen van de domeinautoriteit van jouw website kost veel tijd. Je zult deze investering daarom niet meteen de volgende dag al terugzien in je statistieken.

Is jouw website toe aan een SEO-Scan?

Ben je ook benieuwd hoe jouw website ervoor staat? Bij byteffekt kunnen we een gratis SEO-scan van jouw website maken.

baukje
Baukje Walsma – SEA specialist

Deel dit bericht

Wil je dat wij ook jou verder helpen?

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw