API-koppeling

Een efficiëntere webshop levert meer op

Dit vroeg de klant

Help ons om de inhoud van onze eigen webshop overeen te laten komen met het assortiment van de groothandel. We hebben gehoord dat je dit kunt automatiseren en dat er dus geen menskracht – lees: arbeidstijd – meer voor nodig is. Door zo’n koppeling worden fouten voorkomen, zorgen we voor een betere klantbeleving én zal onze omzet stijgen.

Zo hebben we het aangepakt

We hebben voor alle drie klanten een API-koppeling ontwikkeld. Met zo’n Application Programming Interfase kunnen we twee of meerdere systemen en programma’s met elkaar verbinden. Hoewel wij van deze drie klanten exact dezelfde hulpvraag kregen, hadden ze ieder specifieke wensen voor de uitwerking ervan.

Agrarische groothandel Van Breden wilde zelf de regie in handen te houden. Hun API-koppeling zou daarbij geen vrij spel moeten krijgen in het synchroniseren van productgegevens naar de eigen webshop. Wij hebben het systeem er zo op ingericht dat Van Breden – als een heuse poortwachter – zelf bepaalt welke wijzigingen verder mogen. Ook heeft de ondernemer alle vrijheid om te bepalen of nieuwe producten worden binnengelaten, waar precies en tegen welke prijs.


De productmaterialen van De Houtboer veranderen continu in prijs. Deze ondernemer zou het daarom ideaal vinden om zicht te houden op de meest actuele houtprijzen. Wij hebben een API-koppeling gebouwd die voortdurend de artikelcodes van de groothandel in de gaten houdt. Biedt de groothandel het product of onderdeel goedkoper aan dan de eigen webshop? Of juist duurder? Dan wordt de prijs in de online winkel daar meteen op aangepast.


Dutch Top Animal sprak de wens uit om de API-koppeling volledig zijn eigen gang te laten gaan. Op hun verzoek bouwden we een compleet geautomatiseerde API-koppeling zonder enige vorm van tussenkomst. Naam- en prijswijzigingen, veranderde productfoto’s, aangepaste omschrijvingen en nieuwe artikelen vinden voortaan meteen hun weg naar de eigen webshop. De API-koppeling zorgt bovendien voor automatisch voorraadbeheer, hetgeen het bedrijf veel tijd en kosten bespaart.

Hier zijn we trots op

Door het ontwikkelen van een API-koppeling naar behoefte, hebben we het ondernemen voor deze opdrachtgevers een stuk energieker, leuker, eenvoudiger, overzichtelijker en minder tijdrovend (dus winstgevender) gemaakt.

Diensten binnen deze case

Wil je dat wij ook jou verder helpen?

Laat je inspireren

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw