24

24 Animatie laten maken

Wil je een animatie laten maken op basis van een superorigineel idee? Kom dan snel praten met byteffekt. Via een geanimeerd (sorry!) gesprek kom je er beslist snel achter dat wij écht iets moois voor je kunnen maken. En of het nu gaat om een uitleganimatie, 2D of 3D animatie, een 360-graden animatie of een cartoonanimatie gaat: wij schudden de zintuigen van kijkers wakker met overtuigend bewegend beeld.

Animaties zijn opeenvolgende beelden die samen de illusie wekken dat je naar een filmpje zit te kijken. Eén zo’n beeld noem je een frame. Meestal zijn animaties getekend, maar dat hoeft niet per se. De communicatiekracht van een animatie is groot. Je brein staat namelijk extra open voor de boodschap omdat je zelf het initiatief hebt genomen om op het play-knopje te drukken.

De kracht van een goeddoordachte animatie zal jou verbazen: een véél effectievere overdracht van informatie die bovendien sneller blijft hangen.

Daarom een animatie laten maken

Laat onze copywriters het maar niet horen, maar ons brein schijnt informatie uit beeld en geluid 60.000 keer sneller op te slaan dan tekst. Onze hersenen verwerken de beelden die we zien direct én het kost minder moeite om bewegende beelden te begrijpen dan tekst. Hier hebben onze copywriters dan weer wél oren naar: het toevoegen van een voice-over – een man of vrouw die tijdens de animatie tekst uitspreekt – versterkt dit effect. Met een animatie breng je je boodschap hoe dan ook sneller en begrijpelijker over.

Een animatie laten maken door byteffekt

Voordat we bij byteffekt een animatie in elkaar zetten, ontwikkelen we eerst een uniek concept. Je wilt immers onderscheidend en origineel zijn met je animatie. Het concept beschrijft de animatiestijl, de boodschap, het idee c.q. de rode draad, het script en de technische specs. Pas wanneer je als opdrachtgever blij bent met het concept, gaan we de animatie maken. Dit doen we vaak in samenwerking met externe professionals die gespecialiseerd zijn in deze prachtige vorm van communicatie.

Dit doen wij ook allemaal

Flitsende animatie nodig? Wij maken hem voor je!