24

24 Animatie laten maken

Aandacht trekken en complexe informatie op een boeiende manier presenteren: dat is wat een animatie doet. Animaties zijn visueel aantrekkelijk en meestal kleurrijk, waardoor de kijker betrokken blijft. Het voordeel? Animatie biedt veel mogelijkheden om moeilijk te begrijpen concepten te vereenvoudigen, waardoor de boodschap uiteindelijk goed en compleet aankomt bij de kijker en hem of haar in beweging zet tot actie.

Animaties zijn een krachtig communicatiemiddel dat de aandacht trekt, complexe informatie verduidelijkt en emotionele betrokkenheid creëert. Het is belangrijk om de juiste animatiestijl en benadering te kiezen om jouw communicatiedoelstellingen te bereiken. Een goede animatie maakt in korte tijd de complexe informatie begrijpelijk, overzichtelijk en helder.

Wat is een animatie?

Animaties zijn opeenvolgende beelden die samen de illusie wekken dat je naar een filmpje zit te kijken. Eén zo’n beeld noem je een frame. Meestal zijn animaties getekend, maar dat hoeft niet per se. De communicatiekracht van een animatie is groot. Het brein staat namelijk extra open voor de boodschap, omdat je zelf het initiatief hebt genomen om op het play-knopje te drukken.

De kracht van een goed doordachte animatie is groot: een véél effectievere overdracht van informatie die bovendien sneller blijft hangen.

Waarom een animatie?

Laat onze copywriters het maar niet horen, maar ons brein schijnt informatie uit beeld en geluid 60.000 keer sneller op te slaan dan uit tekst. Onze hersenen verwerken de beelden die we zien direct én het kost minder moeite om bewegende beelden te begrijpen. Het toevoegen van een voice-over – een stem die tijdens de animatie uitleg geeft – versterkt dit effect. Met een animatie breng je je boodschap hoe dan ook sneller en begrijpelijker over.

Een paar voordelen op een rij:

Visuele aantrekkingskracht

Animaties trekken de aandacht en kunnen complexe informatie op een boeiende manier presenteren.

Keeping it simple

Moeilijk te begrijpen materie wordt eenvoudig uitgelegd door het in beeld te brengen. Hierdoor kunnen mensen complexe informatie gemakkelijker begrijpen.

Interactiviteit

Interactieve animaties trekken de aandacht van de kijker en laat hem actief deelnemen aan het leerproces.

Emotionele impact

Animaties kunnen emoties overbrengen en verhalen vertellen op een manier die tekst of statische afbeeldingen vaak niet kunnen.

Herkenbaarheid

Een karakteristieke animatiestijl maakt een bedrijf of merk onderscheidend ten opzichte van de concurrentie.

Een animatie laten maken door byteffekt

Voordat we bij byteffekt een animatie in elkaar zetten, ontwikkelen we eerst een uniek concept. Je wilt immers onderscheidend en origineel zijn met je animatie. Het concept beschrijft de animatiestijl, de boodschap, het grote idee 💡 c.q. de rode draad 🧵, het script en de technische specs. Pas wanneer je blij bent met het concept, gaan we de animatie maken.

Ik wil graag een overtuigende animatie

Wil je een animatie laten maken op basis van een superorigineel idee? Kom dan snel praten met byteffekt. In een geanimeerd 🤣 gesprek vertellen we je graag wat voor moois wij voor jou kunnen maken. Of het nu gaat om een uitleganimatie, 2D of 3D animatie, een 360-graden animatie of een cartoonanimatie: wij schudden de zintuigen van kijkers wakker met overtuigend bewegend beeld.

Dit doen wij ook allemaal

Flitsende animatie nodig? Wij maken hem voor je!

Search