Terug naar blog

Op welke dagen kan ik het beste iets posten op Instagram?

14 juli 2021 
– 3 minuten leestijd

Deel deze blog

Wat is de beste dag om te posten op Instagram? Het is wellicht een van de meest gestelde vragen. Je hebt waarschijnlijk zelf wel eens gemerkt dat sommige berichten meer interactie opleveren dan andere. De kans is groot dat je volgers simpelweg niet actief waren tijdens het plaatsen van dit bericht. Hoe je dit kunt voorkomen leggen we je hieronder uit.

Het is allereerst goed om te onthouden dat er geen vastgestelde dagen zijn waarop je per se iets moet plaatsen. Dit artikel gaat je dan ook niet helpen met een antwoord zoals ‘als je elke dinsdag iets plaatst, dan behaal je meer interactie’. Dit artikel gaat veel verder dan dat.

Lees ook onze blog 6 Instagram tips om te groeien!

Doelgroep op Instagram

Wat wel een zekerheid is, is dat je berichten beter doordeweeks kunt plaatsen in plaats van het weekend. Diverse onderzoeken wijzen uit dat er in het weekend namelijk minder gebruik wordt gemaakt van social media.

Het bepalen van de juiste momenten om iets te plaatsen bestaat enerzijds uit logisch nadenken en anderzijds het uitlezen van statistieken. Zorg allereerst dat je weet wie je doelgroep is. Zoals elke doelgroep verschilt, zo verschillen ook de momenten waarop ze actief zijn op Instagram. Richt jij je op jongeren van 15 tot 19 jaar? Dan zullen zij op hele andere dagen en tijden gebruik maken van Instagram dan bijvoorbeeld vrouwen van 40 jaar.

Instagram geeft je zelf ook flink wat informatie over de beste dag om te posten. Echter geldt dit wel alleen als je een bedrijfsprofiel hebt. Mocht je dit hebben, dan kun je via het knopje statistieken bekijken op welke dagen op welke momenten je huidige volgers het meest actief zijn. Hou hier wel rekening mee dat het hier gaat om je huidige volgers en dat als je profiel groeit, dit natuurlijk kan veranderen. Het is daarom aan te raden om regelmatig je statistieken te bekijken om zo je strategie eventueel bij te sturen.

Vuistregels beste tijden om te posten

Natuurlijk zijn er wel een paar vuistregels waar je je aan kunt houden als het gaat om het timen van Instagram berichten. Zo is het dus aan te raden om vooral doordeweeks berichten te plaatsen en bedenk dat er dagelijks drie vaste momenten zijn waarop de meeste mensen actief zijn op social media: in de ochtend, tijdens de lunch en aan het einde van de werkdag.

Bekijk tot slot ook welke berichten het eerder heel goed deden en bepaal op basis daarvan wat de beste dag om te posten is voor jouw profiel. Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op, onze social media experts helpen je graag verder!

johan
Johan Hockelmann – Social media specialist

Deel dit bericht

Wil je dat wij ook jou verder helpen?

Search