Terug naar blog

6 Instagram tips om meer te groeien

8 augustus 2020 
– 5 minuten leestijd

Deel deze blog

Hoe blijf je interessant voor nieuwe gebruikers en je bestaande volgers op Instagram? Het creëren van meerwaarde is daarop het antwoord. Dat is ook een grote uitdaging, want hoe doe je dat? Met ruim een miljard gebruikers wereldwijd, waarvan bijna acht miljoen in Nederland, lopen de wensen bést een beetje uiteen. Dit betekent dat Instagram hét geschikte social media kanaal kan zijn om op te groeien. Gelukkig hebben onze social mediaspecialisten een neus voor trends, voelsprieten voor de beste aanpak per gebruiker en spelen zij met veel plezier in op actuele ontwikkelingen. Maar hoe zorg je ervoor dat je in 2023 op Instagram echt bekendheid krijgt en gaat groeien in volgers en betrokkenheid? Met deze 6 Instagram tips is het peanuts 🥜.

6 Instagram tips om meer bekendheid te krijgen

Zet jij Instagram in als verkoopkanaal? Wil je meer volgers op je social kanaal, waarbij je jouw diensten kan aanbieden? Dat gaat niet vanzelf. Het is een kwestie van de juiste dingen doen. Dat klinkt als een open deur, maar het is eigenlijk ook niet heel ingewikkeld. Als jij weet wat je aan het doen bent, bereik je de juiste mensen en behaal je jouw doelen. Dit zijn de 6 tips van 2023 om jouw Instagram te laten groeien!

1 Verschuif je aandacht naar Reels

Zichtbaarheid op Instagram vergroten? Focus dan op Reels. Waar Stories na precies 24 uur uit de timeline van je volgers verdwijnen, maken Reels blijvend deel uit van je grid. Omdat jouw content zichtbaar blijft, bestaat de kans dat je op een later moment viral gaat met eerder geplaatste content. Bovendien genereert een Reel tot wel 300 procent (Really? Reel-ly!) meer betrokkenheid dan het plaatsen van een “gewone” video.

2 Gebruik SEO in Instagram Feed

Ook “gewone” content op Instagram kan met een kleine toevoeging heel makkelijk zorgen voor groei. Met behulp van de juiste woordkeuzes en hashtags bereik je meer (potentiële) volgers. Door relevante zoekwoorden in je caption te gebruiken, ben je beter vindbaar. Dat is SEO voor social media.

3 Ontwikkel je eigen stijl en wees consequent

Iets om wat langer bij stil te staan: wat is je doel met jouw Instagramaccount? Met een helder doel is het eenvoudiger te beoordelen welke content je wil maken voor je (potentiële) volgers. Die berichten kleed je vervolgens aan met beelden en teksten die passen bij jou, jouw bedrijf, je doelgroep en de stijl van jouw account. Probeer zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven, zodat je oprecht en eerlijk kan blijven delen zonder dat het een trucje wordt. Hanteer een eigen stijl en gebruik die consequent. Dat ziet er niet alleen verzorgd uit, maar zorgt ook voor een betrouwbaar, herkenbaar en overzichtelijk beeld.

4 Blijf actief

Jezelf laten horen en je gezicht eens laten zien; dat is niet alleen in het echte leven relevant. Om succes te hebben op Instagram is het zelfs cruciaal om in beweging te blijven. Hoe je dat doet? Door content te blijven delen en je online activiteit uit te vergroten. Want schuif je Instagram voor een poos aan de kant, dan heeft dat snel invloed op de zichtbaarheid van jouw account. Het social platform merkt het meteen wanneer jij haar gebruikers even niks nieuws te bieden hebt. Kortom: de belangrijkste voorwaarde voor een groeiend account op Instagram is content te blijven delen.

 5 Zoek interactie met Instagram-gebruikers

Als je eenmaal meer volgers krijgt op Instagram, is de volgende stap om te zorgen dat de volgers jou met veel plezier blijven volgen. Door je volgers aan je te binden, kun je nog veel meer uit het platform halen. Eén van de eenvoudigste manieren voor meer ‘engagement’ is contact leggen (webcare). Reageer bijvoorbeeld op reacties onder jouw posts of op content van andere accounts. Ook het toevoegen van interactieve elementen aan je Stories is een goede tool om contact te leggen. Stel bijvoorbeeld eens een vraag, peil de meningen of daag je volgers uit om ook een foto te delen. Leuke en spontante interactie met je publiek zorgt voor meer binding. Het algoritme hecht daar veel waarde aan, waardoor het jouw account aan meer gebruikers laat zien en jij kan groeien op Instagram.

6 Maak gebruik van Instagram Analytics

Heb je een bedrijfsaccount? Dan heb je standaard toegang tot de data van jouw account. Hiermee krijg je inzicht in de resultaten van jouw social content. Superhandige info waarmee je verder kan bouwen. Zo vertellen de Instagram Analytics je bijvoorbeeld de leeftijdscategorie van je volgers, op welke dagen en tijden zij Instagram openen, maar ook kun je inzien welke posts het goed doen en welke minder. Doe er je voordeel mee en steek alleen nog energie in content die goed aansluit bij je (potentiële) volgers.

Nog niet helemaal duidelijk welke kant je op wil met jouw Instagramkanaal? Onze specialisten staan te popelen om je daarbij te ondersteunen. Helemaal geen kaas gegeten van social media, maar wil je er wel graag je voordeel mee doen? Wij kunnen het beheer van jouw social media-kanalen volledig van je overnemen. Dan heb je er zelf geen omkijken meer naar. Neem contact met ons op.

johan
Johan Hockelmann – Social media specialist

Deel dit bericht

Wil je dat wij ook jou verder helpen?

Search