Terug naar blog

Je website aanmelden bij Bing en Google

12 augustus 2021 
– 6 minuten leestijd

Deel deze blog

Benieuwd hoe je je website aanmeld bij zoekmachines of een losse pagina kan aanmelden via Bing of Google? Er zijn meerdere manieren om dit te doen. We zien regelmatig dat website of pagina’s nog niet goed zijn geïndexeerd in de zoekmachines. Hieronder vertellen we hoe je dit op een eenvoudige manier zelf kan doen.

Je website aanmelden bij Bing

Open de volgende website om je aan te melden bij Bing search console en klik op Aanmelden: https://www.bing.com/webmasters/about

Je website aanmelden bij Google

Deze aanmelding verloopt via Google’s Webmaster Tools (Search Console). Google vraagt je daarom om in te loggen met een Gmail-account. Heb je deze nog niet? Maak deze dan eerst aan.

 1. Google-account aanmaken (Gmail)
  Om een Google-account aan te maken, open je de startpagina en maak je een gratis gebruikersaccount aan. Klik hiervoor op de knop Aanmelden en vervolgens op Account aanmaken. Google leidt je nu door het registratieproces. Dit kan overgeslagen worden als je al bij Google geregistreerd bent en dus een Gmail-account hebt.
 2. Google Search Console starten
  Open de Google Search Console via: Google Webmaster Tools. Mocht het nodig zijn om je website te verifiëren, dan zou je dat bijvoorbeeld via Analytics kunnen doen.
 3. Website invoeren
  Voer het volledige adres van je website in op het daarvoor bestemde veld en let hierbij goed op de juiste schrijfwijze, inclusief http of https aan het begin – en de slash aan het einde van de URL. Vaak kun je de URL bovenin Search Console invullen of bij URL-inspectie.

XML-sitemap Toevoegen

Met het aanmelden van een sitemap aan Google Search Console, maak je je website bekend bij Google. Als je een nieuwe website hebt, wordt je website sneller opgenomen in de zoekresultaten.

Je controleert of jij een XML-sitemap hebt door je domein in te vullen in de browser van bijvoorbeeld Google Chrome. Daarachter zet je /sitemap.xml of /sitemap_index.xml. Je krijgt dus www.uwwebsite.nl/sitemap.xml. Als er iets verschijnt, dan heb jij een XML-sitemap. Voeg die toe die door naar je Google Search Console te gaan. Klik op Sitemaps. Voeg de URL in van je XML-sitemap en klik op Verzenden. Jouw XML-sitemap is nu aangemaakt!

Als je bijvoorbeeld een WordPress website hebt en je gebruikt Yoast SEO plug-in, dan wordt de XML-sitemap automatisch ge-updatet.

Wat is de online website ping tool?

De online website ping tool wordt gebruikt om websites goed te indexeren in zoekmachines. Het is de grootste toevoeging aan de SEO Tools en de webmaster gebruikt deze tool op grote schaal. Het indexeert de nieuwe inhoud van de site snel in de zoekmachine.

Hier staan links naar drie Ping software tools:

Deze websites zijn gratis te gebruiken en zorgen ervoor dat je dezelfde dag nog in de Google zoekresultaten staat, omdat de tools ervoor zorgen dat de zoekmachines jouw website eerder gaan indexeren wanneer je de URL invult.

Is het nodig om je website aan te melden bij Bing of Google?

Misschien hebben Bing en Google jouw website allang geïndexeerd en hoef je dit dus niet allemaal meer te doen. Maar hoe kom je daarachter? Zowel bij Bing als bij Google kan dat met hetzelfde trucje:

 • Ga naar google.nl of bing.nl
 • Voer in het zoekveld deze zoekopdracht in: site:www.jouwwebsite.nl

Zowel Google als Bing geven keurig aan welke pagina’s er op dit moment zijn geïndexeerd. Hierdoor kun je eenvoudig zien of alle pagina’s zijn geïndexeerd die je wenst.

Meer zoekmachine-tips

Vindbaarheid in Google en Bing gaat om veel meer dan ‘even aanmelden’ in beide zoekmachines. We hebben daarover een uitgebreid artikel geschreven met 5 zoekmachine-tips die voor iedereen makkelijk toepasbaar zijn in het reguliere onderhoud van een website.

baukje
Baukje Walsma – SEA specialist

Deel dit bericht

Wil je dat wij ook jou verder helpen?

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw