Nieuwe huisstijl Amalthea

Melk als wonderlijke bron van vernieuwing

Dit vroeg Amalthea

De vraag van Amalthea was net zo uitdagend als omvangrijk! Het herpositioneren van een merk is een intensief traject waar veel bij komt kijken. Zo ook veel mensen. Meerdere personen uit de organisatie van de opdrachtgever én van byteffekt zijn nauw bij dit project betrokken geweest. Eerlijk is eerlijk: vanuit ons kamp hebben de conceptdenkers misschien wel het allermeeste werkplezier gehad. Van strategieontwikkeling tot grafisch design en van conceptontwikkeling tot webdesign: het hoorde allemaal bij de vraag. De opdracht nog even kort en bondig: een nieuwe bedrijfspositionering met bijbehorende grafische identiteit plus een nieuwe naam en strategie voor de unieke productieformule.

Zo hebben we het aangepakt

Samen met Amalthea hebben we eerst een grondige strategische marktanalyse gedaan. Via diverse overleg- en inventarisatiesessies tussen mensen van de opdrachtgever en onze experts hebben we vervolgens alle wensen, ambities, potenties en visies verzameld. Daarmee konden wij effectief uit de voeten voor het ontwikkelen van de corporate positionering én het bedenken van een nieuw merk.

Vervolgens hebben we via verschillende brainstormsessies – ook met Amalthea – de corporate herpositionering neergezet, inclusief de (nieuwe) kernwaarden, missie & visie. Op dezelfde manier pakten we ook het merkontwikkelingstraject aan. De uitkomst: CleardMilk als gloednieuwe merknaam, wat staat voor de baanbrekende technologie waarmee het bedrijf melk weet te ontleden tot aan de afzonderlijke componenten van dit natuurproduct. Amalthea maakt hiervoor gebruik van een uitgekiend filtratiesysteem met als resultaat zuivel van het allerhoogste kwaliteitsniveau.

Hier zijn we trots op

We zijn trots op het gehele samenwerkings- en ontwikkelingstraject dat veel communicatieve rijkdom en energie heeft opgeleverd. We hebben ook een aantal communicatiemiddelen uitgewerkt voor Amalthea. Een greep hieruit: beurscommunicatie, de ontwikkeling en bouw van de website en diverse landingspagina’s, corporate identiteit ontwikkeling (inclusief merklogo’s), vlaggen, flyers, beachflags, melkwagenbedrukking et cetera.

Diensten binnen deze case

Wil je dat wij ook jou verder helpen?

Laat je inspireren

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw