Logo ontwerp Friesland

Vaak is het logo het eerste dat mensen zien wanneer ze in contact komen met een bedrijf. Een aantrekkelijk en doordacht logo kan een positieve eerste indruk achterlaten, wat van invloed is op hoe (potentiële) klanten het bedrijf zien. Ben jij op zoek naar een energiek en positief bureau voor logo ontwerp in Friesland? Dan zit je bij byteffekt helemaal goed!

Allereerst, wat is een logo? Een logo is een visueel element dat een bedrijf onderscheidt van anderen. Een logo biedt herkenning en maakt het makkelijker voor klanten om het merk te identificeren van andere merken. Logo komt van het Griekse ‘λογος’ (‘logos’ – ‘woord’). Een logo bestaat uit tekst, beeld of combinatie ervan. Een logo met alleen beeld heet ook wel beeldmerk. Met alleen tekst: een woordmerk. Om het even makkelijk te maken 😉

 

Onderscheidend en herkenbaar logo ontwerp

Bij byteffekt houden we van logo’s met een idee erachter, oftewel conceptuele logo’s. De logo’s die wij ontwerpen geven we zoveel mogelijk betekenis mee. Betekenis gebaseerd op de kernwaarden van jouw organisatie. Op deze manier laden we een logo met extra communicatiekracht.

Een logo is onderdeel van jouw branding. Het wordt gebruikt op alle marketingmaterialen, advertenties, online platforms en social media. Alles voor die zichtbaarheid! Een uniek en onderscheidend logo helpt jouw bedrijf opvallen en onderscheiden van andere merken.

Het ideale logo vangt jouw complete bedrijfsverhaal in één beeldmerk, woordmerk of in een combinatie van beide

Merkbewustzijn bij jouw klanten creëren

Een goed logo communiceert de waarden en identiteit van jouw bedrijf. Kleuren, vormen en symbolen in het logo roepen specifieke associaties op, die overeenkomen met jouw missie, visie en imago. Door het logo consistent te gebruiken, werk je aan merkbewustzijn. Hoe vaker je een logo ziet, hoe beter je hem herinnert en herkent. Dat werkt ook zo voor jouw klanten.

Bij byteffekt ontwerpen we logo’s met de unieke eigenschappen van jouw merk. Daarom is het belangrijk om duidelijk te hebben wat jouw doelgroep eigenlijk leuk vindt en wat jij wil uitstralen. Als het logo en de doelgroep goed op elkaar aansluiten, ontstaat er meteen het juiste gevoel. Een goed logo is tijdloos en heeft alleen af en toe een klein opfrisbeurtje nodig (denk maar aan de heel bekende logo’s, zoals Coca-Cola). Een logo dat is ontworpen door byteffekt past altijd: van visitekaartje tot webshop en van balpen tot T-shirt. Schaalbaarheid, diapositief kunnen toepassen: allemaal erg belangrijk én inbegrepen bij ons logo ontwerp.

Wie is byteffekt?

Wij zijn byteffekt, hét energieke communicatie bureau in Heerenveen (Friesland). Wij bedenken, maken en optimaliseren energieke communicatie die raakt, pakt en beweegt. Wat dat precies betekent en hoe wij jou kunnen helpen bij jouw communicatiebehoeften laten we je graag zien!

Ons team van ruim 25 marketing- en communicatieprofessionals zet elke dag vol passie de tanden in de uitdagingen van onze klanten. We bekijken graag alles van de positieve kant. Je ziet het niet, maar we hebben allemaal een soort roze bril op en onze glazen zijn altijd halfvol. Dat levert energie en stimuleert nieuwe ideeën en invalshoeken. Voor ons is geen uitdaging te gek, hoewel dat haast een dooddoener is. Wij weten zeker dat er een slimme of efficiënte oplossing is te verzinnen. Wij luisteren naar wat er niet gezegd wordt, lezen tussen de regels door en stellen vragen die niemand eerder durfde de stellen. Goud(geel)eerlijk, zijn we ook. Wij geloven daarin. En jij?

 

Logo ontwerp Friesland door byteffekt

Bij byteffekt doorlopen we een aantal stappen bij het ontwerpen van een logo. Zo moet eerst de branding – de merkidentiteit, het karakter en het verhaal van je organisatie- staan. Is dit nog niet rond? Dan helpen we je daar graag bij. Vervolgens vertalen we de branding naar een visuele identiteit: de visuele stijl waaraan je organisatie te herkennen is. Hier vindt ook het daadwerkelijke logo ontwerp plaats, samen met het bepalen van de typografie, kleuren, patronen en fotografie. Als je het wil, kunnen we daarna verder met het huisstijl ontwerp. We rollen de visuele identiteit uit op de corporate communicatiemiddelen. Van briefpapier tot website: het logo moet natuurlijk overal op terugkomen.

 

De meerwaarde van een logo

Een goed ontworpen logo is een krachtig instrument voor het opbouwen van merkherkenning en jouw identiteit. Het geeft een professionele uitstraling aan jouw merk, het communiceert waarden en normen en het is onderscheidend. Onze designers steken graag hun handen uit de mouwen om voor jou een nieuw logo te ontwerpen. Wist je dat je van ons nooit “maar” één logo ontvangt? We ontwerpen er altijd meerdere, zodat je kunt kiezen.

 

Waarom byteffekt?

Het is onze missie om merken en bedrijven te helpen bij het verwerven van een onderscheidende positie. Deze positie maken we zichtbaar, voelbaar en meetbaar. Wij zetten hiervoor altijd alle mogelijke inzichten en middelen in en communiceren bij voorkeur 360 graden. Want alleen dan kun je alle zintuigen raken en mis je niks. We zetten onze tanden in het vraagstuk en laten pas los als we het hebben opgelost. Daarmee zorgen we ervoor dat jouw klanten onweerstaanbare trek krijgen door alles wat ze van jou zien, lezen, horen, voelen, ruiken of proeven.

Heb jij een sprekend logo nodig voor jouw merk? Wij gaan met veel energie voor je aan de slag!

Bekijk onze cases

Dit doen wij ook allemaal

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw