Terug naar blog

Wordt Byte de nieuwe concurrent van TikTok?

10 februari 2020 
– 2 minuten leestijd

Deel deze blog

Hoewel de populariteit van TikTok nog steeds hard groeit, staat er alweer een nieuwe video-app klaar: Byte. Dom Hofmann is de oprichter van dit kersverse videoplatform. Misschien komt deze naam je bekend voor, want Hofmann is tevens oprichter van de in 2017 opgedoekte video-app Vine. Nu komt Vine weer terug, maar dan onder de naam Byte. Net zoals op Vine kunnen gebruikers video’s van 6 seconden plaatsen.

Byte dwingt je om creatiever te zijn

Byte staat nog in de startblokken, maar kan zomaar een grote concurrent voor TikTok worden. Androidworld omschrijft het als ‘de reïncarnatie van Vine, maar dan met een TikTok-sausje’. Op TikTok is de maximale videotijd 15 seconden, op dit nieuwste platform is dit slechts 6 seconden. Dit zorgt ervoor dat gebruikers creatiever moeten zijn, want hoe pak je de aandacht in die korte tijd?

Naast het uploaden van korte video’s heeft de video-app ook een like-, deel- en reactiesysteem. Het delen van content heet ook wel ‘rebyten’. De video’s kun je categoriseren onder verschillende onderwerpen zoals komedie, animatie en games. De app heeft nog geen filtermogelijkheden, maar dit voegt de app binnenkort wel toe.

Feed van Byte

Content die gebruikers delen binnen Byte, krijgt de rebyted annotatie van het ‘team byte’-account. Alle content wordt onderverdeeld in het zoek-tabblad in verschillende secties:

  • Popular Now: de populairste video’s van dit moment
  • Your Mix: verschillende video-feeds die voor jou zijn samengesteld
  • Latest: nieuwste geüploade video’s
  • Video categorieën zoals Comedy en Animation

Belonen van creatieve gebruikers

Door middel van een nog te ontwikkelen partnerprogramma wil de video-app ‘creators’, oftewel creatieve gebruikers, belonen. Ze kunnen geld verdienen met hun creativiteit zodat ze langer op het platform blijven en een steeds grotere community opbouwen. Hier gaan ze hard de concurrentie aan met TikTok, omdat gebruikers van TikTok geen geld kunnen verdienen (met uitzondering van sponsordeals).

Video-app Byte is beschikbaar voor Android en iOS. Wil qje meer weten over wat Byte voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over!

johan
Johan Hockelmann – Social media specialist

Deel dit bericht

Wil je dat wij ook jou verder helpen?

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw