Terug naar blog

Adverteer binnenkort gratis in Google Shopping

9 oktober 2020 
– 1 minuut leestijd

Deel deze blog

Binnenkort kunnen webshop eigenaren over de hele wereld gratis adverteren binnen de Google Shopping-tab van zoekmachine Google. Google wil vooral kleinere webshops een steuntje in de rug geven met deze actie. We leggen je uit wat de voordelen zijn voor jou als (kleine) retailer en hoe je Google Shopping ads kunt activeren.

Waarom laat Google retailers gratis adverteren?

Een leuke actie, maar waarom geeft Google gratis advertenties aan retailers? Google zelf zegt dat zij wil bijdragen aan het herstel van de retailsector. Veel kleine webwinkels hebben volgens Google de financiële middelen niet om hun producten eenvoudig vindbaar te maken, maar kunnen door deze actie makkelijker gratis zichtbaarheid onder consumenten krijgen.

Toch lijkt het weggeven van gratis Google Shopping advertenties niet alleen maar met de crisis te maken te hebben, maar ook met de gevreesde concurrent Amazon. Vooral in Amerika wil Google de strijd aangaan met de machtige Amazon. Google hoopt met deze weggever dat meer consumenten gebruik gaan maken van de gratis Google Shopping ads. Als dit aantal significant oploopt, kan Google echt de strijd aangaan met Amazon en Marketplaces.

Wat voor voordelen heeft Google Shopping voor webwinkels?

Gratis adverteren binnen Google Shopping heeft een aantal voordelen voor jou als webwinkel eigenaar:

  • Je krijgt voldoende ruimte om je producten uit te lichten binnen de Shopping-resultaten;
  • Je krijgt meer gratis zichtbaarheid op Google;
  • Je krijgt meer relevant verkeer naar je producten;
  • Je zal meer producten gaan verkopen.

Hoe activeer je als webwinkel de gratis Google Shopping?

Ben je benieuwd hoe je de gratis Google Shopping ads kunt activeren? Als je al adverteert in Google Shopping, doen hoef je niet veel te doen om dit te activeren. Het enige waar je aan moet denken is controleren of Google Platforms staat ingeschakeld. Wanneer de gratis Google Shopping is uitgerold in Nederland, kunnen jouw producten gratis getoond worden. Google Platforms schakel je in door naar Google Merchant Center te gaan, op ‘Groei’ en daarna op ‘Programma’s beheren’ te klikken. Vervolgens kun je Google Platforms activeren. Heb je nog geen Merchant Center account? Maak deze dan zo snel mogelijk een aan. Op deze manier kun je ook van gratis Google Shopping ads profiteren als het uitgerold wordt in Nederland.

Gratis Google Shopping ads in Nederland

Er is nog geen exacte datum bekend wanneer de uitrol in Nederland plaats gaat vinden. Wel zijn de verwachtingen volgens Emerce dat de uitrol medio oktober gaat plaatsvinden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dat gaf Google begin oktober aan in hun officiële aankondiging. Nu is gratis verkeer vanuit Google Shopping alleen mogelijk in de Verenigde Staten.

Wil je meer weten over gratis adverteren binnen Google Shopping? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag wat het voor jou zou kunnen betekenen.

baukje
Baukje Walsma – SEA specialist

Deel dit bericht

Wil je dat wij ook jou verder helpen?

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw