Terug naar blog

De gele bal

22 februari 2023 
– 6 minuten leestijd

Deel deze blog

Gele bal. Ónze gele bal. Hoe deze ons leven is binnengerold? Naast ons allereerste pand zat een drukwerkwinkel van Caparis die ook wel eens ballen bedrukte. Deze bal ontkwam de druk omdat ie even werd geleend door een van onze toenmalige collega’s. Hij nam hem mee naar ons pand om ermee te spelen. Om ‘m te schoppen. Te gooien. Tot de bal een paar krasjes kreeg waardoor ie onbedrukbaar werd. Gelukkig maar. Anders was de gele bal net zo snel weer onze geschiedenis uitgestuiterd.

We zijn een paar keer verhuisd en de bal verhuisde voortaan mee. We konden er niet meer zonder. En willen er niet meer zonder. We hebben ‘m nu al ruim zeven jaar en iedereen kent ‘m. We hebben de gele bal allemaal wel eens beetgepakt en naar een collega gegooid. Of gerold. Om zijn of haar aandacht even te trekken. Wakker te schudden. Te plagen misschien. Met die bal geven we energie door, zorgen we voor verbinding en maken we plezier. Dát is onze kern en dat moet zo blijven.

Polyurethaan

Onze gele bal is gemaakt van polyurethaan, dat goedje waar je oneindig veel spullen van kunt maken. Ballen inderdaad, maar – vanwege de krasvastheid, treksterkte en vloeistofdichtheid – bijvoorbeeld ook verf, coatings en autolak. Of houtlijm, matrassen, kussens, banken, autostoelen, isolatiemateriaal, beschermingslagen, schoenzolen, trechters, wieltjes, banden, putdeksels. Dat het goedje moeilijk afbreekbaar en dus niet heel erg gezond is voor het milieu, daar zijn we wel achter inmiddels: na ruim 14.877 trappen tegen onze gele bal is ie nog steeds zo rond als de aarde.

Wat betekent de gele bal voor byteffekt?

Veel. De gele bal staat symbool voor communicatie rond maken, voor spel, voor sport, voor energiek, voor elkaar laten schrikken en wakker schudden, voor raken, voor niks missen, voor de zon, voor de oorsprong, voor licht, voor vangen, voor emotie, voor de oer-emoji, voor gele cirkel, voor een geel rondje, voor effect en vooral: voor onze kern. Er zijn dagen dat we de gele bal vereren als een oerstam. Maar er zijn ook momenten dat we de bal met de snelheid van het licht door ons pand jagen. We hebben er hoe dan ook speciaal een sokkel voor laten maken. Als eerbetoon. Tsja. Het is tenslotte wel ónze gele bal.

baukje
Baukje Walsma – SEA specialist

Deel dit bericht

Wil je dat wij ook jou verder helpen?

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw