Terug naar blog

Waarom je de Milkshake app voor je Instagram biografie nu moet gaan gebruiken

27 november 2019 
– 3 minuten leestijd

Deel deze blog

Als je een Instagram-account hebt, ken je vast de biografie wel. Dit is de ruimte waar je meer over jezelf of je onderneming kunt vertellen. Ook kun je er een link kwijt, zoals je website of blog. Maar wat als je meer informatie over jezelf kwijt wilt dan is toegestaan in de biografie? Of meer links kwijt wilt? Gelukkig biedt de nieuwe Milkshake app hier een oplossing voor. Hieronder leggen we uit wat Milkshake is en hoe het werkt.

Wat is Milkshake?

Met de gratis Milkshake app voor Android en iOs kun je verschillende pagina’s snel en makkelijk vanaf je telefoon vormgeven en omzetten tot een ‘Instagram website’. Die pagina’s worden ook wel ‘Cards’ genoemd. Je kunt ze delen via de link in je Instagram biografie, zodat het een verlengstuk wordt van je Instagram profiel.

Lees ook: 6 Instagram tips om meer te groeien!

Voordelen van de Milkshake app

Meer informatie op je Instagram profiel door middel van de Milkshake app klinkt heel tof. En dat is het ook, want de app brengt nog meer voordelen met zich mee:

 • Je kunt de pagina’s helemaal vormgeven naar je eigen stijl.
 • Ze helpen je om je volgers aan je te binden en ze door te laten klikken.
 • Doordat je veel informatie en URL’s kwijt kunt, hoef je niet de hele tijd de link in je bio te vervangen voor een ander.
 • Je kunt op een aantrekkelijke en unieke manier een mededeling doen. Denk aan de aankondiging van een nieuwe YouTube video of een nieuw blog.

Hoe werkt de Milkshake app?

Benieuwd hoe je zelf zo’n Instagram website in elkaar zet? Volg dan de onderstaande stappen:

 1. Kies een Card. Je kunt kiezen uit verschillende Cards:
  1. ‘About Me Card’: een pagina met informatie over jezelf, je merk of bedrijf.
  2. ‘Links Card’: een pagina met meerdere link referenties (zoals website, webshop, blog of social media).
  3. ‘Top Picks Card’: een pagina waarin je lijstjes kunt maken met je favoriete aanbevelingen. Denk aan je favoriete websites, reisbestemmingen, eetgelegenheden etcetera
  4. ‘Splash Card’: een pagina met een afbeelding en een quote.
 2. Kies een Look. Dit zijn ontwerpen en thema’s binnen een pagina. Ga voor een simpele look of juist voor een opvallende look. Maak het persoonlijk met eigen afbeeldingen, video’s, links en tekst. Ook kun je de lettertypes en kleuren aanpassen.
 3. Klik op Preview om te kijken hoe jouw eigen ingerichte pagina eruit komt te zien. Ben je toch niet helemaal tevreden met je huidige thema? Klik dan op ‘Shake it up’. Je kunt nu wisselen tussen de verschillende thema’s en een uitzoeken die echt bij je past.
 4. Klik op Publish om de link werkend te maken voor Instagram.
 5. Wil je meerdere pagina’s maken? Dan kun je stap 1 tot en met 5 herhalen. Meerdere pagina’s zijn handig als je meerdere vormen content of informatie kwijt moet. Denk aan een About-pagina en een Links-pagina.
 6. Plaats de link in je Instagram biografie en je bent klaar! Wil je weten hoe dat eruit ziet? Hieronder zie je een voorbeeld. Ga naar onze Instagram als je onze Milkshake live wilt ervaren.

De Milkshake app ook uitproberen?

Hebben we je overtuigd en wil je het nu ook zelf uitproberen? Download de Milkshake app! Wil je er wel iets mee gaan doen, maar ben je zelf geen held op online gebied of heb je geen tijd om het zelf op te pakken? Laat ons je helpen! Neem contact met ons op.

johan
Johan Hockelmann – Social media specialist

Deel dit bericht

Wil je dat wij ook jou verder helpen?

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw