06

06 UX-design

User Experience design staat voor ervaringen van gebruikers van jouw website. Weet jij met jouw website optimaal op hun behoeften en emoties in te spelen, dan levert dat waardevolle gebruikerservaringen op. Gevolg: een succesvolle website. Onze UX-designer kan jou helpen bij het bedenken van een gebruiksvriendelijk websiteontwerp.

Een UX-design maakt je website waardevol voor bezoekers, omdat jij daarmee optimaal inspeelt op hun behoeften en emoties.

Voordelen van UX bij byteffekt

Zorgen voor positieve ervaringen bij je websitegebruikers, dat is ons doel voor jou. Of ze nu naar informatie zoeken of een aankoop in jouw webshop doen; zolang de site prettig werkt – ze worden er dus blij van – zullen ze eerder overgaan tot actie. En jij ziet ze snel weer terug. Dat is een groot voordeel van UX, maar er zijn er nog zóveel meer:

Klanttevredenheid

Een gebruiksvriendelijke website nodigt uit om vaker te bezoeken. De klant heeft hier positieve herinneringen aan en jij ziet ze terugkeren.

Meer conversies 

Wij maken het jouw klanten zo makkelijk mogelijk om hun doel te bereiken. Minder afhakers dus. Dit levert jou meer conversies op.

Verbeterde vindbaarheid

Wij denken na over de werking en snelheid van je website op verschillende apparaten. Dit verbetert niet alleen de gebruikservaring, maar helpt jou ook beter te scoren in Google.

Efficiëntie

Wil jij weten hoe je de klant gemakkelijk en snel door jouw website helpt navigeren? Wij denken graag na over het wegnemen van onduidelijkheden en het creëren van een overzichtelijke website. Zo kun jij je op belangrijkere zaken richten dan het oplossen van problemen.

Testen

Ook wanneer je website of webshop live staat, houden wij graag een vinger aan de pols. Zo willen we graag het gedrag van jouw websitebezoekers in de gaten houden. Indien nodig kunnen we dan bijsturen aan de hand van A/B-testen.

Resultaat

Een volledig geoptimaliseerde website waarmee jij prachtige resultaten behaalt, dat is toch maximaal genieten?!

UX-design speelt in op emoties en behoeften

Testen, testen en nog eens testen. En onderzoek doen. Tot we erbij neervallen, zouden we willen zeggen. Maar eigenlijk bedoelen we: zolang er vooruitgang wordt geboekt. Ja, onze UX-designer heeft heel veel over voor het creëren van de mooiste websites, positieve ervaringen van gebruikers en het vertroetelen van al jouw klanten. Noem het toewijding, noem het roeping, noem het hoe jij het ook wilt: wij willen zo goed mogelijk (blijven) inspelen op hun behoeften en emoties. Hoe? Dat lees je in onze blog over UX-design!

Doe de gratis UX-scan van byteffekt!

Dat dachten we al: nu ben jij natuurlijk ook benieuwd naar hoe jouw website scoort op het gebied van UX-design. Of denk jij liever in kansen? In elk geval: de gratis UX-scan van byteffekt toont jou een overzicht van de sterke- en verbeterpunten, zodat jij jouw website naar een nóg hoger niveau kunt tillen voor gebruiksvriendelijkheid. Onze UX-expert scant op een aantal factoren en brengt de verbetermogelijkheden voor je in kaart. Ook snel op zoek naar meer grip op de mogelijkheden voor jouw website?

Dit doen wij ook allemaal

UX-design website nodig? Wij zorgen voor positieve gebruikerservaringen!

Search