82

82 Videomarketing

Videocontent heeft zo’n 1200% meer kans om gedeeld te worden dan tekst of links. Dit feit maakt videomarketing erg geschikt om jouw merk onder ogen te krijgen van een breed publiek. Ook voor het aanboren van nieuwe doelgroepen en het uitbouwen van jouw naamsbekendheid is videomarketing een effectief middel. Maar videomarketing vraagt wel om een behoorlijk specifieke aanpak.

Video’s gaan veel vaker viraal dan afbeeldingen, dus sterke videomarketing plaatst jou in een goed daglicht bij je doelgroep.

Voordelen van videomarketing bij byteffekt

Videomarketing zorgt ervoor dat jouw conversieratio’s door het dak schieten. Maar om dit opzienbarende effect te bereiken, heb je wél eerst een stevig fundament nodig. En dan hebben we het onder meer over een slimme strategie, een goed concept en een goeddoordacht script waarmee we jouw boodschap helder en fraai over kunnen brengen. Laat ons je helpen om succes te behalen met jouw videocontent en profiteer van de vele extra voordelen.

Voordelen van videomarketing bij byteffekt

Videomarketing zorgt ervoor dat jouw conversieratio’s door het dak schieten. Om dit opzienbarende effect te bereiken, heb je wél eerst een stevig fundament nodig. En dan hebben we het onder meer over een slimme strategie, een goed concept en een goeddoordacht script waarmee we jouw boodschap helder en fraai over kunnen brengen. Laat ons je helpen om succes te behalen met jouw videocontent en profiteer van de vele extra voordelen.

Strategie

Videomarketing heeft alleen effect als er een goed dichtgetimmerd plan aan ten grondslag ligt. Bij byteffekt kunnen we jou helpen aan een slimme videomarketing-strategie.

Gericht op doel

Wij maken video’s waarmee je jouw doelen behaalt en die dus opvallen bij jouw doelgroep.

Lengte en formaat

Wij beseffen dat de lengte en het formaat van een video per kanaal verschillen. Gelukkig weten onze specialisten waar welke video thuishoort en hoe lang deze moet zijn.

Bereik meer mensen uit je doelgroep

Videocontent wordt veel vaker gedeeld dan geschreven stukken en afbeeldingen samen. Let wel: we doelen hier op video’s die van begin tot eind uitstekend in elkaar zitten. Wij weten hoe we zulke video’s voor jou kunnen maken. Zo leidt jouw videomarketing tot veel meer deelacties via social media en komt jouw videocontent dus veel vaker onder de aandacht van jouw doelgroep.

Nieuwe doelgroepen bereiken

Wij zorgen voor videomarketing die jou meer zichtbaarheid en uiteindelijk ook een veel grotere naamsbekendheid oplevert. Op de weg daarnaartoe maak je niet alleen naam bij bestaande doelgroepen. Ook bij andere, nieuwe mensen gaat jouw bedrijfsmerk meer opvallen. Kortom: nóg meer succeskansen voor jou om te benutten.

Bereik jouw doelgroep met een social media video

De opkomst van meerdere socialmediakanalen en de enorme hoeveelheid online videocontent maken het steeds uitdagender om jouw doelgroep te bereiken. Toch is en blijft videomarketing een supereffectief middel. Maar liefst 64% van alle online consumenten koopt een product eerder wanneer ze er een video over hebben gezien. En 9 op de 10 mensen geeft aan dat video helpt bij het maken van een keuze. Maar hoe val je op in al het videogeweld? Door goed te weten voor welk kanaal je een video maakt en aan welke video richtlijnen die moet voldoen.

Zo werken video’s korter dan 30 seconden het beste op Instagram (met uitzondering van IGTV) en video’s tussen de 5 en 7 minuten het beste op YouTube. Het is dus niet handig om maar één video te maken en die op alle socialmediakanalen te verspreiden. Je zult er snel achter komen dat dezelfde video op het ene platform amper wordt bekeken en gedeeld, terwijl deze op het andere platform juist uitstekend werkt.

Waarom videomarketing inzetten

Videomarketing heeft flink veel voordelen om jouw product, merk of dienst op de kaart te kunnen zetten. Daarom zetten we ze allemaal nog even voor je op een rij:

  • Videomarketing is laagdrempelig: je doelgroep neemt de productinformatie makkelijk tot zich klikken en kijken) en jij kunt de video eenvoudig op verschillende websites vertonen.
  • Video zorgt voor een grotere merk- en naamsbekendheid.
  • Een product verkoopt beter als er een productvideo beschikbaar is.
  • Met een video breng je emoties beter over en houd je de aandacht van de kijker langer vast.
  • Videocontent is goed voor je online vindbaarheid.
  • Het delen van video’s op social media zorgt voor een groot bereik.
  • Video’s zijn geoptimaliseerd voor elk apparaat: van mobiel en tablet tot aan laptop en computer.

Dit doen wij ook allemaal

Aanstekelijke videocontent nodig? Wij kennen de juiste ingrediënten

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw