29

29 Applicaties

Apps – of applicaties – zijn digitale hulpmiddelen die het leven een stuk makkelijker en leuker kunnen maken. Apps heb je altijd bij de hand en kun je overal gebruiken: in de trein, in de kroeg of thuis op de bank. Ook wij ontwikkelen apps voor onze opdrachtgevers. Wij zijn vooral sterk in het ontwikkelen van het unieke en effectieve concept. Het bouwen zelf laten we liever over aan specialisten met wie we al jarenlang samenwerken.

Met een app kun je jouw doelgroep overtuigen met functionaliteit en fun

Een applicatie laten maken

Wil jij een applicatie door ons laten maken? Dan is het handig om te weten welke soort app het beste bij jouw communicatiedoelstelling past. Dit zijn in hoofdlijnen de verschillende soorten apps:

  • Pwa app
  • Native app
  • React native app
  • Flutter
  • Hybride app

De progressive web app: de website vermomd als app

De progressive web app (pwa) is een website die lijkt op een app en die zich ook gedraagt als een app. Deze app-soort werkt veilig en snel en is – als je kijkt naar de andere soorten apps – relatief goedkoop om te maken. Je kunt een pwa app bereiken via een unieke URL, maar je kunt de app ook downloaden. Hierdoor werkt deze applicatie ook als je geen verbinding hebt met het internet. Wij ontwikkelen dit soort applicaties vooral voor communicatieprojecten met een bescheiden budget en/of een krappe deadline.

De native app: speciaal gemaakt voor Android of iOS

Een native applicatie wordt gemaakt voor een specifiek platform: of Android óf iOS. Omdat we deze apps voor een specifiek platform ontwikkelen, kun je met dit soort apps ook alles gebruiken dat door het besturingssysteem zelf wordt aangeboden. Dus alle functies en knoppen van het device kunnen door de native app gebruikt worden. Je kunt hierbij denken aan de volumeknop, de camera of bijvoorbeeld de GPS-functie van het apparaat. Het grote voordeel van een native applicatie is dat deze weinig beperkingen kent. Als het idee in technisch opzicht mogelijk is, kunnen we het vrijwel zeker in een native app maken. We geven het toe: het maken van dit type app kost een paar centen, maar de vrijwel onbeperkte mogelijkheden ervan maken veel goed.

Bespaar tijd en geld met de react native app

React native is een open-source framework. Het is ontwikkeld door Facebook en je kunt er mobiele applicaties mee maken voor alle platformen, waaronder Android en iOS. Bij react native maken we vaak gebruik van een open-source framework en de programmeertalen Typescript of Javascript. Hierdoor zijn er geen bijkomende licentiekosten. Een groot voordeel is dat je met één codebase react native apps kunt ontwikkelen voor zowel Android als iOS. De app kan dus in een keer voor beide platformen ontwikkeld worden en dat scheelt tijd en geld.

Flutter: de app aan wie iedereen een bijdrage kan leveren

Flutter kun je vergelijken met de react native app en kan gebruikt worden voor zowel Android als iOS. Het is door Google ontwikkeld met als doel om apps eenvoudiger te kunnen ontwikkelen. We kunnen gebruikmaken van een open source toolkit dat geschikt is voor beide platformen. Omdat Flutter een opensource framework is kan iedereen overal ter wereld bijdragen leveren aan het verbeteren ervan. Om niet al te technisch te worden, laten we het nu even bij deze beschrijving. Als je er dieper op in wilt gaan of nog vragen hebt: neem even contact met ons op!

Hybride app: voor als je weinig ontwikkelingstijd hebt

Deze app kun je beschouwen als een kruising tussen de pwa, native en react native app. We hoeven de applicatie maar één keer te programmeren zodat we deze met enkele aanpassingen geschikt kunnen maken voor zowel Android als iOS. Als jouw app niet veel functionaliteiten nodig heeft is een hybride app de beste optie. En ook als je een strakke planning hebt is dit app-type een goede keuze.

Pwa app Native app React native app Flutter Hybride app
Ontwikkeltijd kort lang kort kort kort
Prijs voordeligst duur gemiddeld gemiddeld gemiddeld
Platform web Android of iOS Android en iOS Android en iOS Android en iOS

Dit doen wij ook allemaal

Wil je een functionele én mooie app? Wij maken er graag eentje voor je!

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw