58

58 Social advertising

Social advertising is krachtig, doeltreffend en absoluut de moeite waard. De definitie zit eigenlijk al in de naam: adverteren op social media. Het grote voordeel van adverteren is dat je gericht op kunt schieten en niet met hagel aan het schieten bent. Ga maar eens na: op hoeveel advertenties heb jij al eens geklikt tijdens het scrollen op Facebook, Instagram of YouTube? Er zijn er vast wel een aantal die jouw aandacht hebben getrokken. En de socialmedia-experts van byteffekt weten ook precies hoe ze jouw toekomstige klanten laten klikken.

Een doordacht plan voor social advertising brengt jou meer bereik, clicks én potentiële klanten

Streven naar succes

Het leven is al duur genoeg en daarom zorgen wij ervoor dat iedere cent van jouw advertentiebudget wordt gestoken in het creëren van meer succes, impact en verkoop. Hoe we dat doen? Op onze eigen byteffekt-manier: advertenties creëren, optimaliseren en net zo lang testen tot ze het gewenste effect gaan behalen voor jou!

Voordelen van social advertising bij byteffekt

Social advertising is niet altijd krachtig en doeltreffend. Hier is namelijk wel een – je raadt het al – doordacht plan voor nodig. Dit, en natuurlijk nog veel meer om jouw advertenties tot een waar succes te maken, krijg je bij ons:

Onderzoek

Wil je weten welke socialmediakanalen het meest geschikt zijn om jouw doelgroep(en) op te bereiken? Onze socialmediaspecialisten steken hun energie graag in het doen van grondig onderzoek voor jou.

Keuze in social kanaal

Wij adverteren op de socialmediakanalen die bij jou en je doelgroep passen. Van het klassieke Facebook tot de nieuwste trend TikTok – bij ons ben je aan het juiste adres!

Keuze in advertentievorm

Jij hebt de keuze om te bepalen in welke vorm je wilt adverteren: video, afbeelding, meerdere afbeeldingen in een carrousel, en meer.

Online strategie

We helpen je aan een goede online strategie, zodat we zeker weten dat jouw social advertising ook echt effekt heeft.

Brainstormen

We brainstormen samen (met of zonder jou) over de content van de advertenties en denken gericht met je mee.

Targeting

We targeten op verschillende demografische en persoonlijke kenmerken, zoals locatie, leeftijd, geslacht, taal, relatie, opleiding, interesses, remarketing, connecties, database bestanden. Daarnaast richten we jouw social advertising ook op aangepaste of vergelijkbare doelgroepen.

Voordelen van adverteren via social media

We hebben er natuurlijk al een paar genoemd, maar social advertising heeft nog veel meer voordelen die jij niet kunt negeren. Zo kan het bereik ontzettend groot zijn – welke doelgroep je ook hebt. De meeste Nederlanders (96%) zijn actief op een of meerdere social mediakanalen en dus heb jij al snel duizenden mensen te pakken. Een ander voordeel: één druk op de knop en voilà: daar staan je advertenties op social media effectief te wezen! De eerste meetbare resultaten rollen al binnen. En ditzelfde geldt ook voor zoekmachine adverteren.

Hoe specifieker, hoe beter

Is jouw doelgroep specifiek of erg klein? Allesbehalve lastig. Tenminste, als je maximaal inzet op social advertising. Je kunt namelijk gericht targeten op specifieke interesses, regio of leeftijd om jouw doelgroep te bereiken. En we kunnen het nog mooier maken: met deze vorm van online marketing maak je veel meer kans van slagen dan bij welke andere dan ook. Komt dit toch (nog) niet zo goed uit de verf? Wij blazen je bestaande advertentiecampagnes nieuw leven in!

 

 

Dit doen wij ook allemaal

Opvallende social advertenties nodig? Wij weten hoe ze in het oog springen!

Search