Webdesign Friesland

Het ontwerpen van een website, ook wel webdesign genoemd, is een hele uitdaging. Wel is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Dit komt omdat een visueel aantrekkelijke website beter is voor de SEO en om bezoekers langer op je website te houden. We snappen dat het lastig is dit te realiseren als je niet gespecialiseerd bent in webdesign. Maar gelukkig weten de webdesigners van byteffekt precies hoe ze jouw website tot een succes kunnen maken!

Regel je webdesign Friesland goed met behulp van byteffekt

Wat is webdesign?

Webdesign is de uitstraling van je website of alles wat ‘aan de voorkant’ gebeurt. De specialisten die zich hiermee bezig houden heten ook wel webdesigners en UX-designers. Het is belangrijk dat alle aspecten van je website een mooi geheel vormen én dat het design geschikt is voor het web.

De fases die byteffekt doorloopt bij webdesign Friesland

Onderzoek

We doen onderzoek naar jouw bedrijf of onderneming: hoe kunnen we jou optimaal helpen?

Doelgroep

We doen onderzoek naar jouw ideale website: wie is jouw doelgroep en wat heb je écht nodig?

Functionaliteiten

Vervolgens kijken we naar de functionaliteiten: hoe moet alles gaan werken en wat werkt het beste voor jouw doelgroep en de rest van de bezoekers?

Uitstraling

Daarna gaan we onderzoeken hoe jouw website eruit moet komen te zien.

Design

Nu is de design fase aangebroken. We ontwerpen jouw website en eventuele animaties. We houden hierbij rekening met onder andere kleuren, lijnen, afbeeldingen, de websitestructuur en de mobielvriendelijkheid.

Testen

De laatste fase is de testfase. Hierin testen we het design bij de klant en eindgebruiker. Werkt alles goed en ben je tevreden? Waar nodig voeren we correcties door.

Waarom is webdesign zo belangrijk?

Een eigen website hebben is in deze tijd een must als je ondernemer bent. Niet omdat iedereen er een heeft, maar omdat een website het eerste contactpunt is met je klant. Dit komt omdat veel informatie wordt opgezocht op Google, vooral een product of dienst. Maar gewoon ‘een website’ hebben is niet voldoende. Daarom is webdesign heel belangrijk om jezelf te onderscheiden van de concurrent en om een goede eerste indruk te maken. Met een steengoed webdesign houd je bezoekers dusdanig geïnteresseerd dat ze ook op je website blijven en uiteindelijk tot actie overgaan. Denk aan het aanvragen van een offerte of het bestellen van een product. Ook bevordert het de zoekmachine-optimalisatie (SEO) van je website.

Bekijk onze cases!

Verschil tussen webdesign en webdevelopment

Naast webdesign is webdevelopment erg belangrijk. Dit is de bouw van de website, wat uit front-end en backend development bestaat. Het front-end focust zich op de bouw aan de voorkant, zoals de vormgeving van elementen. Het backend richt zich op de bouw aan de achterkant, zoals het ontwerpen van een database en het programmeren van de juiste functies. Webdevelopment omvat dus de techniek die nodig is om een website te bouwen. Hoewel het twee verschillende vakgebieden zijn, zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als de backend niet goed in elkaar zit, zal je dat terugzien in het front-end en design. Maar ook de SEO is te verhalen op zowel front-end als backend. Uiteraard heeft contentmanagement ook een groot aandeel in de SEO. Ook daar helpen we je graag bij.

Dit doen wij ook allemaal

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Zoek
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw